به گزارش همشهری آنلاین به نقل از گاردین آمریکا با بیش از ۵.۴۵ میلیون مورد عفونت و شمار مرگهای بیش از ۱۷۰۰۰۰ همچنان در رده اول کشورهای جهان از لحاظ شیوع کرونا قرار دارد.
برزیل با حدود ۳.۳۶ میلیون مورد عفونت و بیش از ۱۰۸۰۰۰ مورد مرگ و هند با ۲.۷ میلیون مورد و بیش از ۵۱۰۰ مورد مرگ رده سوم است.
تدروس آدهانوم قبریسوس، رئیس سازمان جهانی بهداشت روز سهشنبه گفت از انبار کردن واکسنهای احتمالی کووید-۱۹ که تولیدشان از هم اکنون آغاز شده است، بوسیله کشورها و محروم کردن سایر کشورها از آنها فقط باعث عمیقتر شدن بحران پاندمی کرونا میشود. تدروس از کشورهای جهان خواست به یک پیمان جهانی واکسن بپیوندند.
سازمان جهانی بهداشت ۳۱ اوت (۱۰ شهریور) را آخرین مهلت برای پیوستن کشورهای ثروتمندتر به «تسهیل جهانی واکسن کوواکس» (COVAX) اعلام کرده است تا امکان سهیم کردن کشورهای روبهتوسعه به واکسنهای امیدبخش فراهم شد.
تدروس گفت نامهای به ۱۹۴ کشور این سازمان فرستاده است و خواستار مشارکت آنها در این برنامه شده است.
فراخوان تدروس برای پیوستن کشورها به «کوواکس» در هنگامی صورت میگیرد که اتحادیه اروپا، بریتانیا، سوئیس و ایالات متحده آمریکا با شرکتهایی که واکسنهای بالقوهشان را ازمایش میکنند، برای خرید این واکسنها قرارداد میبندند.
روسیه و چین هم روی واکسنهای خودشان کار میکنند و سازمان جهانی بهداشت نگران است علائق ملی مانع تلاشهای جهانی برای مهار پاندمی شود.
تدروس در یک نشست خبری مجازی گفت: «لازم است ما جلوی ملیگرایی در واکسن را بگیریم. به اشتراک گذاشتن مقدار محدود واکسن عرضه شده به طور راهبردی و جهانی در واقع منافع ملی همه کشورها را تامین میکند.»
کمیسیون اروپا هم از کشورهای اتحادیه اروپا خواسته است که به این ابتکار عمل سازمان بهداشت جهانی بپیوندند و به نگرانیها درباره قیمت و سرعت تولید واکسنها اشاره کرده است.
تا به حال برنامه کوواکس توجه ۹۲ کشور فقیرتر را که انتظار اهدای داوطلبانه را دارند و ۸۰ کشور ثروتمندتر را که پول این برنامه را تامین میکنند، جلب کرده است
در حالیکه بیش از ۱۵۰ واکسن کرونا در مراحل متفاوت تولید است، حدود ۳۰ واکسن به آزمایشهای انسانی و چندتایی از آنها به کارآزمایی مرحله نهایی رسیدهاند، سازمان جهانی بهداشت میگوید حتی کشورهای که توافقهای دوجانبه امضا میکنند با پیوستن به کوواکس احتمال دسترسیشان به واکسن را افزایش میدهند.
برنامه کوواکس در حال حاضر ۹ واکسن بالقوه برای کرونا را پوشش میدهد.
نظر شما